15dec

De ontwikkelingen van het LACU gaan gestaag verder. Onlangs hebben wij in samenwerking met een gemeente een assessment ontwikkeld voor Coördinatoren en Teamleiders binnen de handhavingsorganisatie. Binnen de gemeente was er een specifieke behoefte om een meer context gebonden assessment af te nemen, omdat de praktijk waarin handhavers (Coördinatoren en Teamleiders) opereren niet zomaar vergelijkbaar is met andere leidinggevende functies.

Wij hebben hiervoor kritische en context gebonden situaties en competenties (zoals besluitvaardigheid, stressbestendigheid, maar ook inclusief leiderschap) uitgevraagd, om zodoende een realistisch kader te schetsen voor het assessment. Door het combineren van verschillende instrumenten (oa Hexaco persoonlijkheid en een semi-gestructureerd interview) zijn wij tot een hoogwaardig, maar toch laagdrempelig assessment gekomen.

Met name met oog op de aanhoudende arbeidsmarktkrapte kan men zo juiste keuzes maken omtrent selectie en doorstroom binnen deze belangrijke functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *