Een assessment bij LACU bestaat gewoonlijk uit de volgende onderdelen:

Persoonlijkheids- vragenlijst

Persoonlijkheids- vragenlijst

Het LACU maakt gebruik van HEXACO PI-R. Door het invullen van de HEXACO PI-R geef je een helder en compleet beeld van jouw persoonlijkheid, inclusief de eigenschappen die van belang zijn voor het vervullen van een uniformberoep.

Capaciteitenonderzoek

Capaciteitenonderzoek

 

Het capaciteitenonderzoek brengt in kaart wat jouw denkvermogen is. Daarmee is een goede inschatting te maken hoe gemakkelijk je nieuwe informatie in je opneemt en welk functieniveau jij aankan, voor nu en in de toekomst.

Online praktijksimulaties

Praktijksimulaties

 

In de online praktijksimulaties die het LACU op maat heeft ontwikkeld krijg je te maken met situaties die je ook in uniformberoepen tegenkomt. Door op deze situaties te reageren laat je zien hoe jij hier in de praktijk mee omgaat. Blijf je kalm of word je boos? Zie je iets door de vingers of stel je grenzen? Je kan het allemaal laten zien in de online praktijksimulaties.

Interview

Interview met psycholoog

In een gesprek met een ervaren assessmentpsycholoog vertel je jouw persoonlijke verhaal aan de hand van de vragen die je worden gesteld.

Hierbij komen een aantal vaste onderwerpen aan bod. Door deze met de psycholoog te bespreken geef je verdere invulling aan wie je bent, wat je kan en wat je wil.

Onderdelen van het assessment