Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen.

Een assessment bij het LACU is voor iedereen interessant die overweegt om voor een uniformberoep te kiezen, bijvoorbeeld:

  • Je bent op zoek naar een baan in een uniformberoep maar je weet nog niet wat het beste bij jou past.
  • Je twijfelt of je geschikt bent voor het uniformberoep dat je ambieert. Voordat je je aanmeldt wil je ervaring opdoen met een assessment en op die manier meer zicht krijgen op jouw kansen en ontwikkelpunten.
  • Je hebt je eerder aangemeld bij een uniformdienst maar je bent niet door de selectie gekomen. Je wil nu onderzoeken waar jouw kansen en mogelijkheden liggen.
  • Je hebt al ervaring met een uniformberoep maar je wil voor een andere dienst kiezen. Maar welke past het beste bij jou?

Voor individuele deelnemers is het assessment kosteloos indien deze door een subsidieregeling wordt vergoed.  Het LACU vraagt deze subsidie voor jou aan, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Voor organisaties die het assessment willen inzetten zijn de kosten beperkt tot € 700,-.

De assessmentuitslag en rapportage is als advies bedoeld en geeft geen garantie op een baan.

Het LACU richt zich op alle Uniforminstanties binnen de veiligheidssector. Dit zijn o.a. Politie, Douane, Defensie, Justitie, Brandweer, Toezicht en Beveiliging.

Nee, het assessment gaat alleen over psychologische aspecten zoals interesse, motivatie, sociale vaardigheden, denkvermogen en persoonlijkheid.

FAQ