Heb jij je al eens verdiept in de loopbaanmogelijkheden van een Uniformberoep? Weet jij dat er naast de Politie en Defensie nog heel veel andere opties zijn?

Het werken voor een Uniforminstantie is een bewuste keuze. Een keuze voor een verantwoordelijke rol waarin je bijdraagt aan de veiligheid van onze maatschappij en onze burgers. Tevens is het een bewuste keuze voor een baan met toekomstperspectief, waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen!

Het LACU is opgericht voor iedereen die overweegt om een uniformberoep uit te gaan oefenen. Het LACU informeert en adviseert mensen die een loopbaan-switch overwegen, mensen die een baan zoeken en studenten en starters over loopbaanmogelijkheden bij Uniforminstanties.

In de praktijk blijkt dat het voor potentiële geüniformeerde medewerkers lastig is om voor zichzelf te bepalen of zij geschikt zijn voor een uniformberoep en zo ja, welke richting vervolgens het best passend is.

Er zijn namelijk zeer veel mogelijkheden. Daar komt bij dat de instapeisen per Uniforminstantie ook verschillen. Voor iedere kandidaat kan het vertrekpunt anders liggen.

Middels een op maat ontwikkeld assessment wordt in kaart gebracht of je in de basis geschikt bent voor een uniformberoep en zo ja, welk uniformberoep het meest aansluit bij jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en interesses.

Het LACU geeft ook een ontwikkeladvies, mocht nu blijken dat je op dit moment nog niet voldoet aan de instap-eisen. Met dit ontwikkeladvies kan je jezelf verbeteren, zodat je jouw kansen kan vergroten voor een loopbaan bij een Uniforminstantie.

De voordelen op een rij:

  • Kennismaken met de diversiteit aan uniformberoepen
  • Ervaring opdoen met de assessmentmethodiek
  • Persoonlijk en gericht advies over geschiktheid en voorkeursrichting
  • Ontwikkeladvies als er sprake is van onvoldoende aansluiting

Advies voor kandidaten