Doel van een assessment is om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wil en wat je kan. Bijvoorbeeld om te bepalen of je geschikt bent voor een bepaalde functie of om te ontdekken waar je talenten en interesses liggen. Je doet dit samen met een assessment-psycholoog die hier veel ervaring mee heeft.

Tijdens een assessment geef je veel informatie over jezelf die van belang is voor de vraag waarom het gaat. Dat kan op verschillende manieren maar meestal gebeurt dit door het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst, het maken van een capaciteitentest, het doen van een simulatie-oefening en natuurlijk door een gesprek te voeren met de psycholoog (zie methodiek).

De psycholoog legt al deze informatie naast elkaar en voegt dit samen tot een samenhangend geheel. De resultaten hiervan worden verwerkt tot een adviesrapport waarin de vragen van jouw assessment worden beantwoord. Dit rapport wordt met jou besproken en is alleen voor jou bestemd, tenzij je uitdrukkelijk toestemming geeft om deze ook met anderen te delen.

We houden er rekening mee dat het misschien de eerste keer is dat je meedoet aan een assessment. Van begin tot eind zullen we je goed begeleiden en met respect behandelen. Met het assessment dat LACU biedt willen we niet alleen een bijdrage leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling maar we willen je ook een prettige en leerzame ervaring bieden.

Vertrouwelijkheid van gegevens en privacy

Alle psychologen die voor het LACU werkzaam zijn werken volgens de richtlijnen en gedragscodes van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Dit betekent dat er geen enkele informatie aan derden mag worden vrijgegeven, tenzij hier nadrukkelijk door de kandidaat toestemming voor is gegeven.

Wat is een assessment?